Top 10: Nyhedsinfluenter på Twitter og Instagram

Vi har fundet en række journalister og værter, som klarer sig særligt godt på de sociale medier, og som derfor er et bud på nogle anderledes, men spændende influenter – nemlig nyhedsinfluenter.

Nyhedsinfluenter, som vi kalder dem, er enten journalister eller værter, som på den ene eller anden måde har gjort sig særligt bemærkede på Twitter eller Instagram. Det er derfor ikke de influenter, som typisk præger brancen, og som vi ser markedsføre produkter på Instagram.

Det er derimod personer, som vi kender fra tv’et, radioen og avisen, og som på den måde har opnået stor popularitet på de sociale medier.

Medejer af nordens største influent-bureau, CUBE, Pernille Caroline Lotus, fortæller, at samarbejder med influenter, der handler om at ændre holdning eller adfærd i forhold til en mærkesag er lige så udbredt som kommercielle samarbejder.

Find en nyhedsinfluent

Mange af nyhedsinfluenterne på listerne kender vi fra et bestemt program eller for en bestemt holdning, og der skal nok være en nyhedsinfluent, som passer lige til jeres mærkesag.

Vi har lavet en top 10 af nyhedsinfluenter på både Instagram og Twitter, fordi begge platforme på hver sin måde er populære hos danske mediepersoner.

Instagram er som bekendt en platform med mange influenter, men der findes også journalister her, som deler ud af den mere private del af deres liv. Samtidigt er Twitter meget populært blandt danske journalister og politikere, hvor der er mulighed for at opnå stor rækkevidde, hvis man kan få en populær journalist til eksempelvis at retweete et opslag.

Twitter

 1. Anders Lund Madsen – 263.564 følgere
  Anders Lund Madsen er journalist og kendt fra diverse tv- og radioprogrammer. På Twitter blander han sig i mange forskellige debatter og bidrager tit med en humoristisk kommentar. 
 2. Peter Falktoft – 256.000 følgere
  Peter Falktoft er radio- og tv-vært. For tiden laver han podcastprogrammet Her Går Det Godt med Esben Bjerre, men han kommenterer også tit ski og snowboarding. Han tweeter tit om politik og for nyligt har han også skrevet en del om rygning, som reaktion på et program, han lavede. 
 3. Esben Bjerre – 205.023 følgere
  Esben Bjerre er radio- og tv-vært. Han laver blandt andet podcastprogrammet Her Går Det Godt med Peter Falktoft. På Twitter kommenterer han ofte på politiske historier og andre aktuelle emner. 
 4. Martin Krasnik –  121.480 følgere
  Martin Krasnik er chefredaktør på Weekendavisen. Han har skrevet flere bøger og har været vært på Deadline på DR2. På Twitter retweeter og deler han for det meste indhold om politik. 
 5. Thomas Skov Gårdsvig – 100.612 følgere
  Thomas Skov Gårdsvig er Head of Entertainment hos podcast-platformen Podimo. Han har skrevet flere bøger – blandt om det at være far, og han har også været vært på flere tv-programmer. På Twitter leverer han ofte en sjov kommentar til aktuelle emner. 
 6. Henrik Qvortrup – 87.976 følgere
  Henrik Qvortrup er politisk kommentator på Ekstra Bladet og vært på et radioprogram på Radio24syv. Derfor tweeter han også hovedsageligt om dansk politik. 
 7.  Mads Steffensen – 80.616 følgere
  Mads Steffensen er radio- og tv-vært. Han er især kendt for radioprogrammet Mads og Monopolet, og han deler ofte citater fra netop dette program på Twitter.  
 8. Clement Kjersgaard – 77.960 følgere
  Clement Kjersgaard er tv-vært, men vi kender ham især for hans eget talkshow Vi ses hos Clement og Debatten på DR2. Han tweeter mest om dansk politik.
 9. Nikolaj Sonne – 75.088 følgere
  Journalisten Nikolaj Sonne beskæftiger sig hovedsageligt med teknologi, og han var i en lang årrække vært på tv-programmet So ein Ding, hvilket hans twitter-profil også bærer præg af. 
 10. Henrik Jeppesen – 74.306 følgere
  Henrik Jeppesen er rejsejournalist, og det afspejler hans Twitter-profil i høj grad. 

Antallet af følgere er noteret d. 24. september 2019.

Instagram

 1. Sofie Linde – 478.754 følgere
  Sofie Linde er tv-vært og er især kendt fra X Factor. På Instagram deler hun alt fra produktersamarbejder til en opfordring om at tage på klimasafari. Hendes profil er dog kendetegnet ved masser af selvironi og humor. 
 2. Joakim Ingversen – 227.161 følgere
  Joakim Ingversen er tv-vært og er kendt fra en række forskellige programmer. På Instagram deler han sin hverdag, og ligesom Sofie Linde, som han er gift med, bliver det gjort med selvironi og humor. 
 3. Anders Breinholt – 204.963 følgere
  Anders Breinholt er radio- og tv-vært. Han er især kendt for at være vært på tv-programmet Natholdet og for sit tidligere samarbejde med Anders Lund Madsen. På Instagram deler han hovedsageligt indhold fra Natholdet og sit privatliv. 
 4. Lisbeth Østergaard – 130.357 følgere
  Lisbeth Østergaard er tv-vært. Hun har været vært på en lang række programmer, men har med tiden fået en stor og aktiv følgerskare på Instagram. Her deler hun sit familieliv, tips til makeup, tøj, mad og boligindretning – ja, alt hvad hendes hverdag nu byder på. 
 5. Peter Ingemann – 132.651 følgere
  Peter Ingemann er tv-vært, og vi kender ham især fra Hammerslag på DR1 og Størst på TV 2. På Instagram deler han, hvad end han har på hjerte. Nogle gange er det info om et nyt tv-program, mens det andre gange er en kommentar til et aktuelt emne. 
 6. Petra Nagel – 114.141 følgere
  Petra Nagel er tv-vært og er lige nu aktuel på TV 2’s Go’ aften LIVE. På Instagram deler hun sit familieliv og de mere skæve dele af livet – såsom “kvinde skæg”. 
 7. Puk Elgaard – 99.856 følgere
  Puk Elgaard er tv-vært på TV 2’s Go’ Morgen Danmark. Hun går meget op i klima og miljø, og det deler hun ofte på Instagram. 
 8. Pelle Hvenegaard – 94.830 følgere
  Pelle Hvenegaard er tv-vært og forfatter. På Instagram deler han ud af sit familieliv, og hvordan det er at have et adoptivbarn. 
 9. Signe Molde – 91.882 følgere
  Signe Molde er tv-vært og er kendt fra en lang række programmer. På Instagram deler hun humoristisk indhold, og ofte er det også en form for kommentar til et aktuelt emne. 
 10. Sara Bro – 69.546 følgere
  Sara Bro er tv- og radio-vært. På Instagram deler hun ud af sit liv og fortæller nogle gange også om livet efter kræft. 

Antallet af følgere er noteret d. 24. september 2019.

 

Obs.: Listerne er udarbejdet på baggrund af en vurdering af, hvilke mediepersoner der er relevante, og hvem der har flest følgere. Listerne kan derfor ikke ses som en direkte afspejlning af, hvilke journalister og værter der har flest følgere på henholdsvis Twitter og Instagram.

Læs også Valgkampens topemne: Tips til at kommunikere om miljø og klima og Vejen til den politiske dagsorden

Malene Bak Nielsen har arbejdet som News Media Researcher hos VOCAST siden april 2017. Hun læser en kandidat i Journalistik og Kommunikation ved Roskilde Universitetscenter samt dyrker sin passion for PR og Politik. Derudover har hun været journalistpraktikant hos Danmarks Naturfredningsforening. 

Andre artikler

Sådan skal du forholde dig kommunikativt til VM i Qatar

Sådan skal du forholde dig kommunikativt til VM i Qatar

Fodbold-VM i Qatar sparkes i gang d. 20. november. Hvordan skal du forholde dig til det antiklimaks, som årets sportslige højdepunkt har udviklet sig til at være? Og hvordan påvirker det kommunikationen om mesterskabet? Vinterens VM i fodbold handler ikke bare om...

Brug TikTok i jeres kommunikations- strategi

Brug TikTok i jeres kommunikations- strategi

TikTok er det hurtigst voksende sociale medie i verden, og med dets flere millioner brugere er det i dag en af de største sociale medie platforme. Spørgsmålet er bare, hvordan man som virksomhed skal benytte det sociale medie, der ellers er kendt som et medie for...