Find en nyhedsinfluent: 5 forskellige stofområder

Hos VOCAST ønsker vi at imødekomme nogle af de tendenser, som stormer frem på det danske mediemarked. Derfor har vi introduceret begrebet ‘nyhedsinfluenter’. Find fem lister og den rette nyhedsinfluent til jeres mærkesag lige her.

Du kender det sikkert selv. Du følger hende den trænede for at få inspiration til din egen træning, eller du tjekker altid ham den moderigtige ud for at få ideer til, hvad du skal have i din garderobe. Det er den slags influenter, som typisk præger branchen, og som vi ser markedsføre produkter på Instagram.

Men nyhedsinfluenter er anderledes. Det er journalister eller værter, som på den ene eller anden måde har gjort sig særligt bemærkede på Twitter eller Instagram. Det er derfor personer, som vi kender fra tv, radio eller aviser, og som på den måde har opnået stor popularitet på de sociale medier.

Medejer af nordens største influent-bureau, CUBE, Pernille Caroline Lotus, fortæller, at samarbejder med influenter, der handler om at ændre holdning eller adfærd i forhold til en mærkesag er lige så udbredt som kommercielle samarbejder.

Hvis du endnu ikke har læst vores blogpost, hvor vi giver dig top 10-lister over nyhedsinfluenter på både Twitter og Instagram, så kan du læse det lige her: Top 10: Nyhedsinfluenter på Twitter og Instagram.

Find den rette nyhedsinfluent

Her finder du fem lister, som hver især indeholder nyhedsinfluenter indenfor et bestemt emne. De fem emner er klima, sundhed, politik, kultur og sport.

Mange af nyhedsinfluenterne på listerne kender vi fra et bestemt program eller for en bestemt holdning, og der skal nok være en nyhedsinfluent, som passer lige til jeres budskab.

På listerne finder du nyhedsinfluenter, der er aktive på både Instagram og Twitter. På Instagram kan du finde mange journalister, som deler ud af den mere private del af deres liv. Samtidigt er Twitter meget populært blandt danske journalister og politikere, hvorfor der er mulighed for at opnå stor rækkevidde, hvis man kan få en populær journalist til eksempelvis at retweete et opslag.

Klima

 1. Puk Elgård – 103.745 følgere
  Hun er tv-vært, og for tiden ser vi hende især i Go’ Morgen Danmark. I efteråret var hun også vært på indsamlingsshowet “Danmark planter træer” og har desuden lavet en programserie om plastik. Hun lægger ikke skjul på, at hun går op i klima og natur, hvilket også ses på Instagram.  
 2. Signe Wenneberg – 39.016 følgere
  Hun er journalist og kalder sig selv for klimaaktivist, hvilket er tydeligt på Instagram. Hun er også aktiv på Twitter, hvor klima også fylder.  
 3. Peter Tanev – 5.970 følgere
  Vi kender ham fra vejrudsigterne på TV 2, og vejret har han taget med ind på sin Instagram-profil. Peter Tanev lægger meget forskelligt indhold op på sin profil, hvor en stor del afspejler hans arbejde som vejrvært og klimatolog. Han er også aktiv på sin Twitter-profil
 4. Jesper Theilgaard – 5.135 følgere
  Man kender ham nok bedst fra vejrudsigterne fra DR, men han er nu klimaekspert- og formidler. 
 5. Lars Køhler – 4.710 følgere
  Han kalder sig selv grøn iværksætter og bæredygtighedsspecialist. Lars Køhler tweeter især om den klimakrise, som verden befinder sig i. 
 6. Vicky Knudsen – 4.336 følgere
  Hun er især kendt fra TV 2’s program 1 døgn, 2 hold, 3 dyr, men hun er også tidligere blevet kåret som Danmarks bedste naturformidler. Hun tweeter især om biodiversitet og den danske natur. Hun er også meget aktiv på sin Instagram
 7. Morten Øyen Jensen – 2.135 følgere
  Han er redaktør på Altinget: energi og klima, hvilket præger hans Twitter-profil.
 8. Vibeke L. Svansø – 1.412 følgere
  Hun er journalist hos Berlingske, hvor hun skriver om klima og klimaforandringer. Derfor tweeter hun hovedsageligt også om dette. 

Antallet af følgere er noteret d. 21. november 2019. 

Sundhed

 1. Morten Elsøe – 4.519 følgere
  Han er ernæringsekspert og sundhedsdebattør og er ifølge sig selv på Twitter for at få videnskab ind i sundhedsdebatten. 
 2. Lars Igum Rasmussen – 2.616 følgere
  Han er redaktør på Politikens sundhedsredaktion, og derfor fylder sundhed meget på hans Twitter-profil. 
 3. Ole Toft – 2.299 følgere
  Han er journalist hos Altinget, hvor han skriver om politik og sundhed. Dette er tydelige temaer på hans Twitter-profil. 
 4. Anders Ejbye-Ernst – 2.172 følgere
  Han er journalist på Dagens Medicin, hvilket hans Twitter-profil bærer præg af. Han har tidligere været journalist hos Fagbladet FOA, hvor han i længere tid skrev om psykiatrien. 
 5. Anders Heissel – 1.360 følgere
  Han er redaktionschef på Dagens Medicin. Derfor tweeter han mest om det danske sundhedsvæsen. 
 6. Ida Donkin – 1.114 følgere
  Hun er læge, PhD og arbejder hos Læger Formidler. Hun bliver til tider brugt som ekspert om sundhedsfaglige spørgsmål i medierne. På Twitter deler hun sundhedrelateret indhold og kommenterer på aktuelle sager. 
 7. Lasse Lange – 1.137 følgere
  Han er redaktør på nichemediet Politiken Sundhed, og på Twitter fokuserer han på det politiske perspektiv i sundhed. 

Antallet af følgere er noteret d. 21. november 2019. 

Politik

 1. Signe Molde – 93.441
  Hun er journalist og tv-vært med en humoristisk tilgang til dansk poltik. Det ses måde på hendes Instagram- og Twitter-profil
 2. Henrik Qvortrup – 88.652 følgere
  Han er politisk kommentator hos Ekstra Bladet og har tidligere haft sit eget program på Radio 24syv. Han tweeter derfor også hovedsageligt om dansk politik. 
 3. Søs Marie Serup – 38.015 følgere
  Hun er politisk kommentator og har tidligere været rådgiver for Lars Løkke Rasmussen, da han var finansminister.
 4. Troels Mylenberg – 35.725 følgere
  Han er politisk redaktør hos TV 2. Han tweeter derfor om dansk politik. 
 5. Christine Cordsen – 15.325 følgere
  Hun er politisk korrespondent hos DR, hvilket også fremgår af indholdet på hendes Twitter-profil. 
 6. Jarl Cordua – 15.308 følgere
  Han er politisk kommentator, og det afspejler hans Twitter-profil i høj grad. 
 7. Thomas Funding – 12.905 følgere
  Han er politisk redaktør på Avisen Danmark. Han fremtræder også ofte som politisk ekspert og kommentator i andre medier. Derfor fylder dansk politik også meget på hans Twitter-profil.
 8. Hans Redder – 11.268 følgere
  Han er journalist og analytiker hos TV 2 og beskæftiger sig med dansk politik, hvilket hans Twitter-profil bærer præg af. 
 9. Jakob Nielsen – 8.422 følgere
  Han er ansvarshavende chefredaktør hos Altinget, og han tweeter oftest om dansk politik. Dog sniger der sig også en fodbold-kommentar ind engang i mellem. 
 10. Jesper Vestergren – 3.931 følgere 
  Han er politisk journalist hos TV 2. På Twitter skriver han om aktuelle politiske emner. 
 11. Janus Østergaard – 2.326 følgere 
  Han er politisk journalist hos Ekstra Bladet. På Twitter deler han historier fra dansk politik. 
 12. Peter Søndergaard – 1.966 følgere
  Han er politisk redaktør på Børsen. Derfor tweeter han ofte om dansk politik med et økonomisk og finansielt perspektiv. 

Antallet af følgere er noteret d. 21. november 2019. 

Kultur

 1. Thomas Skov Gaardsvig – 152.864 følgere
  Han er Head of Entertainment hos podcast-platformen Podimo. Han har skrevet flere bøger – blandt om det at være far, og han har også været vært på flere tv-programmer. På Twitter og Instagram deler han ud af sin hverdag og leverer ofte en sjov kommentar til aktuelle emner. 
 2. Ibi Makienok – 77.767 følgere
  Hun deler ud af sit liv og arbejde som tv-vært. Derudover er Ibi Makienok også ambassadør for Organdonation jatak, hvilket ses på hendes sociale medier. På Twitter kommenterer hun ofte på sport. 
 3. Adam Duvå Hall – 69.165 følgere
  Han er vært på Go’ Morgen Danmark, men har gennem tiden også været vært på en lang række andre programmer. På Twitter og Instagram deler han ud af sin hverdag og leverer ofte en sjov kommentar til aktuelle emner. 
 4. Abdel Aziz Mahmoud – 48.817 følgere
  Lige nu er han vært på Go’ Aften Live på TV 2, men han har tidligere været tv- og radiovært hos Danmarks Radio. På Instagram og Twitter deler han ud af sin hverdag og sit arbejdsliv – ofte med en humoristisk tilgang til det. 
 5. Le Gammeltoft – 43.641 følgere
  Hun har grundlagt Heartbeats og er kendt som dj og vært. På Instagram og Twitter poster hun hovedsageligt om sit arbejdsliv og branchen. 
 6. Pelle Peter Jensen – 22.371 følgere
  Han er radiovært på P3. På Instagram kan man følge både hans privat- og arbejdsliv, mens han på Twitter fokuserer mere på sit arbejde. 
 7. Ditte Giese – 16.306 følgere
  Hun er redaktionschef hos Heartbeats, og hun har tidligere skrevet for Politiken. På Twitter og Instagram deler hun forskellige ting fra hverdagen og udtrykker også ofte sin holdning til et bestemt emne. 
 8. Anders Fjeldsted – 15.531 følgere
  Han er standup-komiker, og derfor har han ofte en humoristisk tilgang til tingene på Twitter, hvor han deler og kommenterer på mange forskellige emner. 
 9. Sandie Westh – 14.774 følgere
  Hun er radiovært og klummeskribent for iBYEN. På Twitter bidrager hun ofte med et humoristisk eller kritisk syn på aktuelle emner. 
 10. Mathias Buch Jensen – 8.945 følgere
  Han er musikchef på P3, og på Twitter kommenterer han ofte på aktuelle emner og sport. 
 11. Signe Amtoft – 7.803 følgere 
  Hun er radiovært, og på både Twitter og Instagram deler hun hændelser fra hverdagen.
 12. Sara Bro – 71.461 følgere 
  Hun er tv- og radio-vært. På Instagram deler hun ud af sit liv og fortæller nogle gange også om livet efter kræft. 

Antallet af følgere er noteret d. 25. november 2019. 

Sport

 1. Brian Nygaard – 35.337 følgere
  Han er cykelkommentator på TV 2 og journalist på Weekendavisen. Derfor er det hovedsageligt cykling, der fylder på Twitter. 
 2. Stine Bjerre Mortensen – 34.854 følgere 
  Hun er vært og journalist på TV 2 SPORT, hvor hun primært dækker håndbold og motorsport. Derudover er hun ambassadør for Hjerteforeningen og Smilfonden. Man kan følge hendes liv og arbejde på både Instagram og Twitter, men hun er mest aktiv på Instagram. 
 3. Henrik Liniger – 24.374 følgere
  Han er sportskommentator hos DR, og han dækker alt fra fodbold til atletik. Derfor er det også sport, han primært tweeter om. 
 4. Zak Egholm – 16.172 følgere
  Han er vært og kommentator hos Eurosport, hvorfor han skriver meget om fodbold på Twitter. 
 5. Mette Cornelius – 14.972 følgere
  Hun er vært hos Discovery Networks, hvor man oftest ser hende dække fodboldkampe. Det er derfor mest fodbold, hun tweeter om. 
 6. Rasmus Staghøj – 13.592 følgere
  Han er journalist, vært og kommentator på TV 2. Han kommenterer cykelsport og er vært på Sportsnyhederne. Derfor er det sport og jobbet som sportsjournalist, der fylder på de sociale medier. 
 7. Dennis Ritter – 13.837 følgere
  Han er nyhedsvært på TV 2, men er især kendt for at dække cykling på samme kanal. Dette bærer Twitter-profilen præg af, mens han er lidt mere privat på Instagram
 8. Kian Fonoudi – 12.517 følgere
  Han er vært hos Discovery Networks Denmark, hvor han primært dækker fodbold, hvilket afspejles på Twitter. 
 9. Josefine Høgh – 12.392 følgere
  Hun er vært på DR Sporten og Fodboldmagasinet. Det kan man følge med i på Instagram. 
 10. Camilla Nørgaard – 6.309 følgere
  Hun er vært og journalist hos TV 2 SPORT, hvor hun primært dækker tennis. Dette ses også på Twitter-profilen. 
 11. Helle Smidstrup – 4.896 følgere
  Hun er vært på TV3 SPORT, hvilket hun deler på Twitter.

Antallet af følgere er noteret d. 25. november 2019. 

 

Obs.: Listerne er udarbejdet på baggrund af en vurdering af, hvilke mediepersoner der er relevante, og hvem der har flest følgere. Listerne kan derfor ikke ses som en direkte afspejlning af, hvilke journalister og værter der har flest følgere. Antallet af følgere stammer fra den profil på de sociale medier, hvor den pågældende person er mest aktiv. Denne profil er der linket til i navnet. Det er derfor ikke et samlet antal følgere, men kun for den ene profil. Hvis en nyhedsinfluent er aktivt på et andet medie også, så er der også linket til denne profil i teksten om influenten. 

Læs også Valgkampens topemne: Tips til at kommunikere om miljø og klima og Vejen til den politiske dagsorden

Malene Bak Nielsen har arbejdet som News Media Researcher hos VOCAST siden april 2017. Hun læser en kandidat i Journalistik og Kommunikation ved Roskilde Universitetscenter samt dyrker sin passion for PR og Politik. Derudover har hun været journalistpraktikant hos Danmarks Naturfredningsforening. 

Andre artikler

Madinfluenter er eksperter i kommunikation om mad og sundhed

Madinfluenter er eksperter i kommunikation om mad og sundhed

I kampen om opmærksomhed og popularitet på sociale medier klarer en bestemt gruppe sig særlig godt - nemlig madinfluenter. Hvad er opskriften bag succesen, og hvad kan influenterne bidrage med? ​Madlavning og bagning favner bredt på sociale medier og har en evne til...

Kommunalvalg: Disse emner vil præge valget

Kommunalvalg: Disse emner vil præge valget

Det kan være udfordrende at få taletid under en valgkamp. Derfor har vi med hjælp fra en ekspert udpeget de emner, der kommer til at fylde under kommunal- og regionsrådsvalget. Der er ikke længe til, at danskerne skal tage skridtet ind i stemmeboksen og vælge deres...