Agurketiden er over os – eller er den?

Det meste af Danmark er på ferie, og det er nyhedernes lavsæson. Vi har derfor spurgt nogle medier, om det kan betale sig at sende pressemeddelelser ud i denne periode, og om agurketiden overhovedet stadig findes.

Agurketiden beskriver den periode på året, hvor der er nyhedstørke, og hvor medier siges at være mere tilbøjelige til at slå små historier stort op. Dog mener nogle, at talen om agurketiden er overdrevet og faktisk er en agurk i sig selv.

Men det er ikke helt rigtigt, hvis man spørger redaktionsleder Lars Ahn Pedersen fra DAGBLADET Roskilde.

– Alle mangler indhold, og vi kan godt mærke, at der sker mindre – især i industriferien. Det er bare sværere at få fat i kilder, fortæller han.

Dog kommer agurketiden ikke som en overraskelse for medierne længere, og derfor planlægger de sig gerne ud af nyhedstørken på Viborg Stifts Folkeblad, hvilket alligevel kan gøre det svært at få spalteplads.

Det kan godt betale sig at sende ud i agurketiden, fordi der er så lidt at lave i juli måned. Vi tager jo ikke alt, der bliver sendt til os, men i nogle perioder er vejen til avisen lidt kortere.

Lars Ahn Pedersen. Redaktionsleder hos DAGBLADET Roskilde. 

– Vi oplever især agurketiden i juli måned, men vi gør en del for at imødekomme den. Vi er generelt en meget planlæggende redaktion, og blandt andet på grund af agurketiden sørger vi for at opdyrke, planlægge og forproducere nyheder, som kan tåle at vente, forklarer Kristian Wesenberg Andersen, som er redaktionschef på Viborg Stifts Folkeblad.  

Dog kan det stadig godt betale sig at sende ud i sommerferien, da medierne i det hele taget modtager færre henvendelser.

– Det kræver stadig, at vi synes, det er interessant, hvis vi skal bringe historien. Men der er selvfølgelig knap så mange nyhedshistorier, som lige netop jeres historie kan “drukne i”, hvis den eksempelvis bliver sendt henover juli måned, siger Kristian Wesenberg Andersen fra Viborg Stifts Folkeblad, og det virker på samme måde hos DAGBLADET Roskilde.

– Det kan godt betale sig at sende ud i agurketiden, fordi der er så lidt at lave i juli måned. Vi tager jo ikke alt, der bliver sendt til os, men i nogle perioder er vejen til avisen lidt kortere, siger Lars Ahn Pedersen.

Agurketiden gør ikke medierne mindre kritiske

 

På trods af at de gode historier ikke ligefrem hænger på træerne henover sommeren, så lyder det fra medierne, at de står fast på kriterierne, når de vurderer, om en pressemeddelelse skal blive til en artikel – og der er flere forskellige kriterier, de ser på. 

– Jo bedre en pressemeddelelse er udformet, desto større chance er der for, at vi bruger den. Husk altid billeder og hiv den lokale vinkel op i toppen, når I sender til en lokalavis. Husk også altid at servicere os med navne, telefonnumre og casemuligheder – medmindre I allerede har lavet casen og sender den med i mailen, forklarer Kristian Wesenberg Andersen fra Viborg Stifts Folkeblad.

På samme måde understreger Lars Ahn Pedersen fra DAGBLADET Roskilde også, at det er vigtigt, at indholdet i pressemeddelelsen er nemt at arbejde videre med.

– Vi skal kunne kopiere fra teksten. Jo mere enkel pressemeddelelsen er, desto lettere er det at arbejde videre med den i vores eget system. Det kan være svært at kopiere tekst fra en PDF, og nogle gange modtager vi en billedfil som tekst. Det ser pænt ud i udsendelsen, men det er svært at arbejde videre med.

Få flere tips til din kommunikation lige her: Kommunikation om sundhed og sygdom forpligter

Malene Bak Nielsen har arbejdet som News Media Researcher hos VOCAST siden april 2017. Hun læser en kandidat i Journalistik og Kommunikation ved Roskilde Universitetscenter samt dyrker sin passion for PR og Politik. Derudover har hun været journalistpraktikant hos Danmarks Naturfredningsforening. 

Andre artikler

Find en nyhedsinfluent: 5 forskellige stofområder

Find en nyhedsinfluent: 5 forskellige stofområder

Hos VOCAST ønsker vi at imødekomme nogle af de tendenser, som stormer frem på det danske mediemarked. Derfor har vi introduceret begrebet 'nyhedsinfluenter'. Find fem lister og den rette nyhedsinfluent til jeres mærkesag lige her.Du kender det sikkert selv. Du følger...

Top 10: Nyhedsinfluenter på Twitter og Instagram

Top 10: Nyhedsinfluenter på Twitter og Instagram

Vi har fundet en række journalister og værter, som klarer sig særligt godt på de sociale medier, og som derfor er et bud på nogle anderledes, men spændende influenter - nemlig nyhedsinfluenter. Nyhedsinfluenter, som vi kalder dem, er enten journalister eller værter,...

Guide: Sådan bruger du influenter i dit pressearbejde

Guide: Sådan bruger du influenter i dit pressearbejde

Influent-marketing er en millionbranche i rivende udvikling. Derfor har vi taget en snak med Pernille Caroline Lotus, medejer af nordens største influent-bureau CUBE, om branchen og forskellige muligheder for at samarbejde med influenter - også når man ønsker at...